Szolgáltatásaink

Könyvtördelés

Bár röviden fogalmazva általában tördelőstúdiónak hívjuk magunkat, valójában könyvtördelési szolgáltatásunk keretében felvállaljuk a kéziratból nyomdakész termékké alakítás teljes technológiai, szakmai folyamatát. Alapelvünk, hogy a Kiadók felé olyan komplex szolgáltatást nyújtsunk, mely felöleli a könyvkészítés valamennyi főbb fázisát, kezdve a műszaki szerkesztéstől a grafikai tervezésen, tördelésen, szedésen, korrektúrán, a képek és illusztrációk kezelésén át egészen a nyomdakész digitális fájlok elkészítéséig és a nyomdával való szakmai kapcsolattartásig.

A könyvek tervezésekor a lehető legmagasabb tipográfiai igényességre törekszünk. Nem sablonokból, nem futószalagon dolgozunk, a kezünk alól kikerült könyvek mind egyedi tervezésűek, és egyszerre tartalmazzák a Megrendelő elképzeléseit valamint a mi kreatív ötleteinket.

Újság és magazin tördelés

Magazintervezési szolgáltatásunk keretében - a könyvtördeléshez hasonlóan - teljes spektrumú magazinszerkesztést kínálunk a Kiadóknak. Alapelvünk, hogy olyan komplex szolgáltatást nyújtsunk, mely felöleli a folyóirat- és magazinkészítés valamennyi főbb fázisát, kezdve a műszaki szerkesztéstől a grafikai tervezésen, tördelésen, szedésen, korrektúrán, a képek és illusztrációk kezelésén át egészen a nyomdakész digitális fájlok elkészítéséig és a nyomdával való szakmai kapcsolattartásig.

A magazinok tervezésekor a legújabb hazai és nemzetközi designtrendek követése mellett figyelembe vesszük a szerkesztő(ség) által támasztott elvárásokat is. A tartalomnak és a szerkesztői elveknek megfelelő stílusban tördelünk, esztétikus és elegáns, modern oldalakat kiadva a kezünkből.

Az általunk vállalt lapok jellegük szerint széles skálán mozoghatnak az egyszerűbb, fekete-fehér, hagyományos újságoktól kezdve a modern, designos magazinokig.

E-könyv készítés, konvertálás

Végre hazánkban is elkezdődött az elektronikuskönyv-gyártás és -olvasás reneszánsza. Az ElektroPress Stúdió megalakulásától kezdve kiemelt fontosságúnak tartja az e-book készítést. Meggyőződésünk, hogy bár a nyomtatott könyv mint kulturális érték még sokáig fennmarad, a jövő - különösen néhány speciális területen - az elektronikus könyveké. Az e-bookok piacán ma jelen lévő mindkét fő e-könyv típus elkészítését vállaljuk.

Website és portál építés, webshopok, webdesign

A könyv- és folyóirat tördelés és tervezés mellett egyre jelentősebb sikereket érünk el az online megjelenés területén végzett munkáinkkal is.  Elsősorban úgynevezett CMS-alapú site-okattervezünk, designolunk így nyújtva minden igényt kielégítő, magas minőséget igen alacsony áron.

A CMS (Content Management System - Tartalomkezelő Rendszer) olyan félkész keretrendszer, melyet különböző modulok integrálásával szinte valamennyi modern webes feladatra alkalmassá lehet tenni anélkül, hogy ehhez több tízezer kódsort kelljen bevinni.

Mivel freeware keretrendszereket használunk (döntően a Drupal 7-et), megrendelőinknek a website felépítésének oroszlánrészét, az oldal "motorját" nem kell kifizetniük, csupán a rendszer konfigurálását, a speciális igényeket kielégítő modulok integrálását és a személyre szabott designt számlázzuk.

Grafikai tervezés

Az arculattervezés - legyen szó akár kis- vagy nagyvállalatokról - egy olyan összetett munka, mely a cég vagy termék kifelé történő megjelenítését teszi egységessé, és olyanná, amilyet a cégvezetés elképzel. Fontos, hogy az arculat olyan elemekből álljon, mely könnyen megjegyezhető, utaljon használója tevékenységére, valamint a lehető legtöbb felhasználási területre könnyen átvihető legyen.

A cégarculat nem csupán egy jó logó megtervezése, bár kétségkívül központi eleme, hiszen e köré épül a cég egész megjelenése. Nagyon fontos, hogy az egyszerű, ötletes logó kifejezze a cég tevékenységét, jól megjegyezhető, bármikor felidézhető legyen.

Nagyon fontos egy arculat kialakításakor a megfelelő színek kiválasztása, egy (vagy esetleg több) következetesen használt design-kép elkészítése, az egységes tipográfiai elvek szerinti szövegek szerkesztése.

Segítő szolgáltatások

Az ElektroPress Stúdió megalakulása óta integrálja szolgáltatásai közé a korrektúrát, mint a könyvek, újságok, magazinok és más nyomtatott vagy elektronikus dokumentumok szerkesztési folyamatának egyik legfontosabb elemét. 

Ugyancsak fontos kiegészítő szolgáltatásunk a papíralapú dokumentumok igényes, pontos digitalizálása, mely akkor bír igazán komoly jelentőséggel, amikor megrendelőink digitális nyersanyag hiányában szeretnének egy korábban megjelent kiadványt újranyomtatni vagy elektronikus formában megjelentetni.